11 noi cazuri de infecții cu noul coronavirus în Bistrița-Năsăud

193

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost înregistrate 11 noi cazuri de COVID-19, bilanțul total al îmbolnăvirilor ajungând la 1.172. Printre persoanele confirmate pozitiv se numără și o infirmieră dintr-un centru de asistență pentru persoane vârstnice. 

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, din numărul total al pacienților internați cu infecții cu noul coronavirus, 984 au fost externați (686 de pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați, în vreme ce 298 au fost externați la cerere).

Totodată, de la debutul epidemiei și până acum, la nivel județean au fost înregistrate și 85 de decese ale unor pacienți confirmați cu COVID-19.

În intervalul 1 – 2 septembrie, au fost efectuate 378 de teste COVID-19, 172 dintre acestea fiind prelucrate în Laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița și alte 206 în laboratoarele din Cluj-Napoca.

În ceea ce privește situația persoanelor aflate în izolare sau carantină pe teritoriul județului, la data de 2 septembrie existau 38 de persoane în izolare și alte 419 în carantină.

La nivel național, situația este următoarea: