11,5 milioane de euro pentru 100 de ani de istorie la Liviu Rebreanu

584

Vicepremierul României, deputatul Daniel Suciu a anunţat astăzi că Guvernul României a aprobat astăzi indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național “ Liviu Rebreanu! E vorba de numai puţin de 54 de milioane de lei, adică 11,5 milioane de euro.

Daniel Suciu: “ Noi ne ținem de cuvânt! Nu m-am lăsat și astăzi, în ședința de guvern, am aprobat indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național “ Liviu Rebreanu! Peste 54 de milioane de lei (11,5 milioane euro)pentru istoria de 100 de ani a liceului. Urmează în cel mai scurt timp licitația organizată de Compania Naţională de Investiţii”.

Ce înseamnă acest proiect pentru Colegiul Naţioal “Liviu Rebreanu”?

Pe lângă reabilitarea clădirii în sine și a parcului dendrologic din curte, dotări IT noi pentru toate spatiile, spune Daniel Suciu. De asemenea, toate cele 28 de săli de clasă vor fi modernizate în totalitate, cu mobilier și dotări audio-video. Amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi păstrate și modernizate, dotate cu videoproiector, tablă interactivă, unitate multimedia. Laboratoarele de informatica vor fi relocate si dotate integral iar sala de festivități la fel.

“Mă bucur că putem onora așa tradiția colegiului în care au studiat Miron Cristea, Alexandru Vaida Voevod, Liviu Rebreanu și zeci de generații de minți luminate ale județului”, a conchis vicepremierul Daniel Suciu.