180 de puncte de colectare a deșeurilor din Bistrița-Năsăud vor fi supravegheate video

369

Un număr de 180 de puncte de colectare a deșeurilor din mediul urban al județului Bistrița-Năsăud vor fi supravegheate video, prin intermediul unui sistem performant de monitorizare, la care vor avea acces și polițiștii locali. Sistemul va fi implementat în orașele Bistrița, Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi, licitația pentru achiziția echipamentelor necesare și instalarea acestora fiind lansată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. 

Anunțul cu privire la demararea procedurii de licitație a fost depus în Sistemul Electronic de Achiziții Publice la data de 5 ianuarie 2021, valoarea contractului fiind de 1,3 milioane de lei. Acesta vizează atât partea de proiectare și asistență tehnică, cât și execuția propriu-zisă a lucrărilor de montare a camerelor și punere în funcțiune a sistemului.

Companiile interesate să participe la licitație pot depune oferte până la data de 28 ianuarie 2021.

Proiectul intitulat ”Sistem de supraveghere video pentru 180 de puncte de colectare a deșeurilor din mediul urban” este derulat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, sursa de finanțare a investiției fiind Fondul de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare (FIID), fond constituit la nivelul județului.

Potrivit proiectului, întregul sistem de supraveghere video va fi compus din 180 de camere video și vor fi amenajate patru dispecerate pentru supravegherea unor puncte de colectare din municipiul Bistrița și orașele Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi.

Din cele 180 de camere, 90 ar urma să fie amplasate în zona punctelor de colectare din municipiul Bistrița și câte 30 în fiecare din celelalte trei orașe cuprinse în proiect.

Obiectivele implementării acestui proiect sunt de a reduce cazurile de încălcare a regulilor de colectare selectivă. Autoritățile urmăresc și eliminarea fenomenului de vandalizare sau a celui de depozitare abuzivă a deșeurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.