19 noi cazuri de infecții cu noul coronavirus în Bistrița-Năsăud

136

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost înregistrate 19 noi cazuri de COVID-19, bilanțul total al îmbolnăvirilor ajungând la 1.161. Printre persoanele confirmate pozitiv se numără primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, un asistent medical, un beneficiar dintr-un centru pentru persoane vârstnice și un angajat al unei companii din județ. 

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, din numărul total al pacienților diagnosticați cu infecții cu noul coronavirus, 976 au fost declarați vindecați.

Totodată, de la debutul epidemiei și până acum, la nivel județean au fost înregistrate și 85 de decese ale unor pacienți confirmați cu COVID-19.

În intervalul 31 august – 1 septembrie, în județ au fost efectuate 238 de teste COVID-19, toate fiind prelucrate în Laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

În ceea ce privește situația persoanelor aflate în izolare sau carantină pe teritoriul județului, la data de 1 septembrie existau 47 de persoane în izolare și alte 423 în carantină.

La nivel național, situația este următoarea: