2019 este anul asfaltărilor tuturor străzilor din comuna Șanț. Șapte proiecte majore, în valoare totală de aproape 30 milioane de lei, vor fi puse în practică de primarul Ioan Szabo

1850

În comuna Șanț realizările se văd la fiecare pas. O comună cochetă, în care eforturile edilului Ioan Szabo, inginerul aflat la al doilea mandat de primar, nu au fost zadarnice. Dacă în 2018, din multitudinea de investiții care au avut finanțare cu preponderență din bugetul local cea mai importantă a fost cea a finalizării impresionantului Centru Cultural ”Dimitrie Gusti”(cel mai modern edificiu cultural din zona rurală a României), 2019 înseamnă localitatea de unde izvorăște Someșul investiții în infrastructura rutieră și educație. În cadrul unei discuții pe care am avut-o cu primarul Ioan Szabo, miercuri, am aflat că pentru anul în curs așteaptă să fie puse în aplicare un număr de 7 proiecte, mari și late, cu o valoare totală de 29,522 milioane de lei.

Încă din 2018 am făcut pașii etapizați ai acestor obiective de investiții acceptate la finanțare atât din fonduri europene cât și fonduri guvernamentale și pe care o să le implementăm în acest an. După terminarea licitațiilor și semnarea contractelor aferente, acum, pot spune că așteptăm începerea efectivă a lucrărilor de asfaltare a tuturor drumurilor din comună. Afirm că, la Șanț, nu va rămâne nicio palmă de stradă neasfaltată. Este vorba de circa 36 de kilometri de străzi, drumuri comunale și drumuri forestiere, ce vor fi amenajați în cadrul a patru proiecte distincte.

Pe lângă Marea Asfaltare, notabile sunt și cele două proiecte prin care vor fi construite două poduri peste râul Someș, respectiv: unul pe strada După Someș, în satul Valea Mare, și celălalt în satul Șanț în zona La Rusu.

În fine, cel de-al șaptelea proiect major de investiții pe 2019 în comuna Șanț vizează construirea unei noi grădinițe, una cu program prelungit la Șanț (o premieră pentru comună din acest punct de vedere), unitate care va înlocui grădinița ce își desfășoară activitatea la ora actuală în spațiile de la parterul Primăriei și care, astfel, va oferi noi perspective de dezvoltare a activității administrației locale”, a trecut în revistă primarul Ioan Szabo, principalele obiective de investiții pe 2019 din comuna Șanț.