33 de noi cazuri de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. Patru elevi și doi asistenți medicali, printre persoanele infectate

527

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 33 de noi cazuri de COVID-19, bilanțul total al îmbolnăvirilor ajungând la 1.845. De asemenea, a fost înregistrat un nou deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus.

Potrivit informaţiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, printre cele 33 de persoane confirmate recent cu COVID-19 se numără și doi asistenti medicali și o infirmieră de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, trei angajați ai unor operatori economici și patru elevi (1 elev – Liceul cu Program Sportiv, 1 elev – Liceul de Muzică Tudor Jarda, 2 elevi – Școala Generală nr. 6).

Situația din fiecare comună a județului Bistrița-Năsăud poate fi consultată mai jos:

 

De asemenea, la nivel județean, din numărul total al pacienților internați cu infecții cu noul coronavirus, 1.574 au fost externați (1.167 pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați, în vreme ce 407 au fost externați la cerere).

Totodată, de la debutul epidemiei și până acum, au fost înregistrate și 113 decese ale unor pacienți confirmați cu COVID-19, ultimul fiind al unui bărbat de doar 55 ani, care a fost internat în 5 octombrie în Secția Boli Infecțioase (Pneumonie), transferat în Secția ATI în 8 octombrie, unde a si decedat în 13 octombrie. Pacientul suferea și de alte comorbidități: diabet zaharat, obezitate, sechele infarct miocardic.ebral sechelar, insuficiență renală, cașexie.

În intervalul 14 – 15 octombrie au fost efectuate 255 teste COVID-19, 216 dintre acestea fiind prelucrate în Laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița și restul la un laboratoare private.

În ceea ce privește situația persoanelor aflate în izolare sau carantină pe teritoriul județului, la data de 15 octombrie existau 184 de persoane în izolare și alte 823 în carantină.

Situația la nivel național este următoarea:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.