8000 de semnături a strâns Alianța 2020 USR-Plus în județul Bistrița-Năsăud

337

Informația a fost făcută public de coordonatorul campaniei din partea USR, Nicolae Pavelean, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Suntem la finalul campaniei de strângere de semnături pentru europarlamentare. Zilele acestea am reuşit să contorizăm şi să raportăm peste 8000 semnături la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud şi că prin aceasta am atras atenţia asupra judeţului nostru”, a declarat Nicolae Pavelean.

Potrivit celor spuse de Pavelean, în timpul campaniei pentru strângerea de semnături în vederea susținerii listei pentru euroalegeri, useriștii au intrat în contact cu oameni din toate categoriile sociale, atât din mediul rural, dar și din cel urban: „Am fost şi în zona rurală, la Telciu, am fost şi la Beclean, şi la Năsăud. Ce ne motivează foarte mult sunt anumiţi oameni din diferite clase sociale sau din diferite clase de vârstă, la care pur şi simplu nu ne aşteptăm sau nu sunt electoratul nostru, dar oamenii s-au trezit deja la realitate şi nu mai suportă metehnele PSD. Am avut în domn în vârstă, de aproape 90 de ani, care a venit cu lacrimi în ochi şi ne-a spus că nu pentru viitorul lui vrea să se facă o schimbare, ci pentru cei patru copii pe care-i are, dintre care trei sunt plecaţi în străinătate. Tinerii ar trebui să se trezească la realitate, să-şi hotărască singuri viitorul şi asta este una dintre mizele pe care URS-PLUS le are, acela de a scoate oamenii la vot, de a da un motiv oamenilor de a ieşi şi să aibă cu cine să voteze. Acesta era un motiv pentru care majoritatea celor care nu se prezentau la vot îl invocau. Am avut şi un tânăr care în februarie a împlinit 18 ani. Mi se pare incredibil ca atunci când îi scriu data naşterii pe listă, a semnat exact după ce a împlinit 18 ani şi de abia aştepta să semneze şi să se implice în viaţa comunităţii”, a explicat Nicolae Pavelean.

În Bistriţa-Năsăud, Alianţa USR – PLUS şi-a propus ca obiectiv strângerea a 3000 semnături, însă numărul a fost deja dublat.