Acţiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, desfăşurate de poliţişti și reprezentanți ai RAR

146
FOTO: arhivă

Poliţiştii din Beclean, alături de specialiști din cadrul Registrului Auto Român Bistrița-Năsăud, au desfăşurat o acţiune de control pe DN 17, pentru reducerea accidentelor produse pe fondul unor defecţiuni tehnice ale autoturismelor. 

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, au fost verificate atât documentele, cât şi starea tehnică a autoturismelor oprite în trafic, iar pentru nereguli au fost aplicate sancțiuni.

Astfel, pentru verificarea stării tehnice, au fost oprite în trafic pentru control mai multe autovehicule care circulau pe DN 17, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 23 de sancțiuni în valoare de 3.335 lei. Din totalul acestora, șase au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, constatate de specialiștii Registrului Auto Român Bistrița-Năsăud. Totodată, ca măsură complementară, au fost retrase patru certificate de înmatriculare, trei dintre acestea pentru nereguli la sistemele de iluminare și una pentru inspecția tehnică periodică expirată”, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Astfel de acțiuni vor fi organizate și pe alte șosele din Bistrița-Năsăud.