ALDE a ieşit de la guvernare. Ce se întâmplă în coaliţia PSD-ALDE din Bistriţa-Năsăud. Sorin Roşu Mareş a demisionat de la Ministerul Agriculturii

707

Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Moniţa a confirmat faptul că ALDE a decis ieşirea de la Guvernare. Hotărârea a fost luată în cadrul şedinţelor de  Birou Politic Naţional  şi a  Delegaţiei Permanente care au avut loc astăzi. ALDE Bistriţa-Năsăud a fost reprezentat de preşedintele Ioan Moniţa şi vicepreşedintele Sorin Roşu Mareş. De altfel, Sorin Roşu Mareş, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a demisionat din funcţia deţinută timp de trei ani în ministerul condus de Petre Daea.

Contactat telefonic, Ioan Moniţa ne-a spus că a susţinut şi votat toate punctele propuse de preşedintele Tăriceanu: alianţa cu Pro România, plecarea de la guvernare, trecerea în opoziţie şi susţinerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu, alături de Pro România, la preşedinţia României.

ALDE BN a votat vineri ieşirea de la Guvernare

Informaţia este confirmată tot de Ioan Moniţa, cel care a precizat că, vineri, 23 august, liderii ALDE bistriţeni s-au întrunit şi au discutat ieşirea de la Guvernare, decizia luată de majoritatea primarilor şi a liderilor din teritoriu fiind pentru intrarea în opoziţie. Moniţa mai spune că l-a înţeles perfect pe Călin Popescu Tăriceanu, atunci când acesta a prezentat motivele pentru care, ALDE, trebuie să iasă de la Guvernare: “ Tăriceanu ne-a spus că, practic, PSD nu a mai avut nevoie de noi la guvernare, mai ales că tot ceea ce am vrut noi să facem prin restructurarea Executivului nu au fost nişte propuneri pe care să le accepte premierul Dăncilă, cea care a vrut să îşi impună propria voinţă, dar nu am acceptat. Este foarte clar că, „Coaliţia a funcţionat defectuos. Am încercat să credităm această guvernare pentru că am considerat că e nevoie de o anumită stabilitate politică şi nu am obiceiul să fac opoziţie în cadrul guvernului. De aceea am considerat să ne despărţim”.

 

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, ALDE are nouă primari, un vicepreşedinte la Consiliu Judeţean, Ioan Ţintean, un viceprimar la primăria Bistriţa, Gelu Muthi, consilieri municipali, consilieri judeţeni, şefi de servicii decontrate: Ani Bob, director la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială, Otilia Rîpan, AJOFM. Ruperea Coaliţiei ar putea avea efecte politice atât în Consiliul Judeţean dar şi în cel municipal, balanţa politică putând înclina spre PNL.