Ambasadorul Republicii Kazahstan a vizitat judeţul Bistriţa-Năsăud

282

Excelența Sa, ambasadorul Republicii Kazahstan în România, domnul Daulet Batrashev, împreună cu domnul Ștefan Gadola, Consul Onorific al Republicii Kazahstan, Cluj Napoca, au efectuat o vizită de lucru în județul Bistrița-Năsăud.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, dl Ovidiu Victor Frenț, și Vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, dl Vasile Puica, gazdele vizitei, au prezentat județul nostru și au purtat discuții privitoare la posibilitățile de dezvoltare a relațiilor și parteneriatul dintre Bistrița-Năsăud și Republica Kazahstan.

Excelența Sa a vizitat pentru prima dată județul Bistrița-Năsăud, fiind totodată primul ambasador kazah în România, iar discuțiile s-au purtat în principal pe domeniile comune de interes ale celor două state. În acest sens, Excelența Sa, domnul Daulet Batrashev, a subliniat prioritățile Kazahstanului, priorități care se regăsesc și în cazul României, și anume agricultura, transportul, turismul și sectorul IT.

Pentru că turismul este o prioritate comună de dezvoltare, Prefectul i-a prezentat Excelenței Sale, ambasadorului Republicii Kazahstan în România, domnul Daulet Batrashev, principalele atracții turistice ale județului (Băile Figa, Colibita, orașul-stațiune Sîngeorz-Băi) precum și proiectul la care ține foarte mult, Via Transilvanica, al Asociației Tășuleasa Social. Ambasadorul a fost încântat de idee și de faptul că Bistrița-Năsăud are atât de mulți piloni de dezvoltare.

În cadrul discuțiilor s-a avut în vedere faptul că, în prezent, nu mai puțin de 22.000 de români locuiesc în Republica Kazahstan și că, în cadrul Universității de stat din Karaganda, se regăsește Facultatea de limbă și literatură română.

Ambele părți au apreciat în sens pozitiv schimbul de informații din cadrul întrevederii, manifestând interes pentru o bună colaborare.

sursa: Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud