Ambulanța Bistrița-Năsăud, aproape 400 de misiuni în minivacanța de Crăciun

62

În minivacanța de Crăciun, echipajele medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud au intervenit la aproximativ 400 de solicitări. Cu toate acestea, numărul intervențiilor din această perioadă a fost mai mic față de anii trecuți.

Potrivit datelor comunicate de Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Bistrița-Năsăud, Dispeceratul Integrat ISU – SAJ a alocat echipajelor de Ambulanță un număr total de 398 solicitări. Majoritatea (326) au reprezentat urgențe medico-chirurgicale, dar au existat și 37 de situații în care pacienții au fost consultați la domiciliile lor. De asemenea, în această perioadă, echipajele SAJ Bistrița-Năsăud au efectuat și 35 de transporturi sanitare neasistate.

În medie, echipajele operative SAJ Bistrița-Năsăud au derulat 37 de intervenții pe tură. Vârful activității a fost înregistrat în tura de zi din 26 decembrie 2020, când s-a asigurat managementul integrat al unui număr de 77 de solicitări /12 ore, calculat la toate tipurile de misiuni operative din teren.

În cele mai multe cazuri, Ambulanța a fost solicitată pentru afecțiuni specifice sezonului, la care s-au adăugat și solicitările specifice pandemiei de coronavirus. Din categoriile de misiuni derulate de SAJ-BN nu au lipsit nici accidentele (rutiere și alte categorii).

Față de anii trecuți, în acest an s-a observat o scădere a numărului de intervenții.

Numărul mai redus de intervenții/tură față de anii precedenți (față de 2019 mai puțin cu 8% și față de 2018 mai puțin cu 5%) se poate datora și faptului că, datorită măsurilor de dezinfecție și decontaminare, timpii medii de intervenție s-au alungit”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Bistrița-Năsăud, Ciprian Păcurar.

Din punct de vedere al intervențiilor, SAJ Bistrița-Năsăud concluzionează că perioada minivacanței de Crăciun a fost una ”relativ calmă”, asta și daorită contextului epidemiologic actual.