Amenzi de peste 15.000 lei pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul epidemiologic actual

68

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au aplicat, în doar 24 de ore, zeci sancțiuni pentru nerespectarea măsurii privind carantina sau a celei privind purtarea măștii de protecție în zone aglomerate. Cuantumul amenzilor se ridică la circa 15.000 de lei. 

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Bistrița-Năsăud, pe parcursul zilei de 20 octombrie, forțele de ordine au organizat 7 acţiuni de verificare în zone aglomerate, zonele pietonale, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în cadrul acțiunilor, au fost verificate peste 1.500 de persoane, 111 operatori economici și 100 de autovehicule, dintre care 25 de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate, echipele de control au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.675 lei. Trei dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina, celelalte fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (nepurtarea măștii sanitare).

În ceea ce privește încălcarea regimului de carantină, IPJ Bistrița-Năsăud precizează că au fost amendați doi bărbați și o femeie.

În dimineața de 20 octombrie, în urma verificărilor efectuate la persoanele aflate în carantină, polițiștii locali din Bistrița au sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, un bărbat și o femeie, ambii din municipiu, pentru faptul că au părăsit imobilele unde erau plasați fiecare în carantină. Totodată, în legătură cu cele constatate, a fost informat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Bistrița-Năsăud. De asemenea, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Lechinţa au sancționat contravențional un bărbat din Lechința, plasat în carantină la domiciliu, care nu a fost găsit la adresa stabilită ca locuință de carantinare. Și în acest caz a fost înștiințat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Bistrița-Năsăud”, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.