Analiza sportivă a săptămânii: Încă o victorie acasă – Gloria 2018-CSM Slatina 25-24

358

Meci extrem de dificil al Gloriei 2018 cu CSM Slatina, echipă ambițioasă, aflată în ascensiune. Jocul agresiv a pus probleme serioase atât în atac, când aveam adesea impresia că se angajează lupte corp-la-corp, cât și în apărare, cu faulturi dese, până la limita eliminării.

O primă repriză în care echipa oaspete a condus permanent, ajungând chiar la o distanță de 5 goluri, diferență diminuată, la pauză, la un tensionant 12-14.

A doua repriză, însă, a regăsit o Gloria determinată să demonstreze că avântul de la finalul primei reprize nu a fost un episod trecător. O adaptare a strategiei de joc a scos-o din joc pe Ștefania Lazăr – vârful de lance al Slatinei – Nico Dincă lipindu-se, literalmente, de ea și blocându-i orice inițiativă de construire a fazelor la poartă. O apărare flexibilă, mobilă, cu faulturi tactice și ieșiri la intercepție a fragmentat jocul Slatinei diminuându-i radical eficiența. Apoi, în minutul 14 al reprizei secunde, soarta jocului a fost răsturnată definitiv, Gloria preluând conducerea și menținând-o până la final.

Un joc până la sacrificiu al fiecărei bistrițence, cu ambiție și tenacitate, care a demonstrat că, în ceea ce le privește, voința, determinarea, dăruirea nu sunt vorbe goale. Fără a ignora aportul extraordinar al celorlalte bistrițence, nu pot să nu evidenției jocul ”aproape perfect” al Szilviei Szabo (așa l-a văzut Horațiu Pașca, așa că îl citez. Eu l-am văzut perfect) și evoluția Cristinei Sântămărean în poartă, care au contribuit din plin la revenirea echipei și desăvârșirea victoriei.

Din păcate, meciul nu s-a derulat fără evenimente nedorite, două jucătoare ale CSM Slatina accidentându-se serios.

Au marcat pentru echipa noastră: Szilvia Szabo (11), Daniela Todor (4), Daniela Rațiu (4), Andreea Bărbos (2), Nicoleta Dincă (1), Laura Pristăvița (1), Almudena Rodriguez (1), Bianca Zegrean (1).
În poartă, Ana Maria Măzăreanu are un procentaj 14 % (a salvat 2 aruncări pe poartă din 14) iar Cristina Lia Sîntămărean – 33 %, salvând 6 aruncări pe poarta sa din 18.

Succes jucătoarelor noastre în următoarele trei meciuri, toate în deplasare, două în Liga Florilor și unul în Cupa României. Le vom revedea acasă în 28 martie, când vor juca un meci dificil cu SCM Craiova.

Alexandru Georgiță