Angajații din unitățile de învățământ din municipiul Bistrița, testați pentru COVID-19 (FOTO)

117

Testarea COVID-19 a angajaților din unitățile de învățământ din municipiul Bistrița este în plină desfășurare, anunță reprezentanții Primăriei Bistrița, instituție care a încheiat un protocol cu Spitalul Județean de Urgență  în vederea efectuării acestor teste. 

Sănătatea profesorilor și a copiilor este importantă pentru Bistrița. În această dimineață am mers, alături de Gabriel Lazany – managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, să vedem cum se desfășoară testarea pentru COVID-19 a cadrelor didactice și non-didactice. Este o acțiune foarte importantă pentru siguranța dascălilor și a copiilor, acum, în preajma începerii noului an școlar, care va dura toată săptămâna. A fost luat în considerare testarea unui număr de 1.500 de cadre didactice și non-didactice din școlile, grădinițele și creșele Bistriței”, a anunțat viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae.

Potrivit informațiilor comunicate de Spitalul Județean de Urgență Bistrița, pe parcursul acestei săptâmâni vor fi testate 398 de persoane – personal didactic şi auxiliar din unitățile de învățământ din Bistrița.

Pentru decontarea acestor teste, din bugetul local al Primăriei Bistrița pe anul 2020 a fost alocată suma de 300.000 de lei.

FOTO: Facebook – Cristian Marius Niculae