”Are balta pește” ! Băuți și fără carnet au ieșit la șpațir cu mașina iar acum trebuie să dea socoteală în fața legii

1154

Astă noapte, în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului, polițiștii de la Rutieră au depistat doi șoferi care conduceau autoturisme, deși consumaseră alcool.

La data de 5 iulie a.c., în jurul orei 03.40, în Bistrița, polițiștii de la Biroul Rutier l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 40 de ani, din Năsăud, în timp ce conducea un autoturism pe un bulevard din municipiu.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de peste 0.70 mg/L alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge care vor stabili alcoolemia.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

De asemenea, la aceeași dată, în jurul orei 00.40, pe raza localității Maieru, polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 30 ani, din Anieș, în timp ce conducea un autoturism, deși nu deținea permis de conducere.

Polițiștii au constatat faptul că acesta consumase alcool, rezultatul indicat de aparatul etilotest ca urmare a testării fiind de peste 0,70 mg/L alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.