Asociația Bistrița Civică afirmă că Primăria Bistrița ar fi fost amendată cu 200.000 de lei de Comisariatul Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud

182

Asociația Bistrița Civică a anunțat că Primăria municipiului Bistrița ar fi fost sancționată cu amendă în valoare de 200.000 de lei de Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud. 

Sursa citată precizează că amenda ar fi fost aplicată în baza Legii nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi.

”De zece ani nu au fost în stare să finalizeze Registrul spațiilor verzi, fapt pentru care au fost sancționați contravențional conform Legii nr. 24/2007 a spațiilor verzi. Și nu este o amendă simbolică, este vorba de 200.000 lei. Consiliul Local care va fi învestit după alegerile din 27 septembrie 2020 trebuie să impute această sumă celor vinovați, pe lângă alte multe sume plătite ilegal de la bugetul local. Am sesizat Garda de Mediu Bistrița-Năsăud în această problemă, dar ei au fost mai rapizi, când au primit sesizarea noastră amenda fusese deja aplicată”, a anunțat Asociația Bistrița Civică într-o postare pe o rețea de socializare.

 

Asociația Bistrița Civică a postat pe Facebook și un răspuns primit de la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud în urma unei sesizări pe această temă. Astfel, potrivit documentului, instituția a aplicat unității administrativ-teritoriale Bistrița o sancțiune în luna iunie, motivul fiind ”nefinalizarea Registrului local al spațiilor verzi”.

În plus, pe lângă această sancțiune, Primăria Bistrița va trebui să finalizeze Registrul local al spațiilor verzi până la data de 1 octombrie 2020. Ulterior acestei date, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud va efectua un nou control la Primăria Bistrița pentru a vedea în ce măsură administrația locală a dus la îndeplinire măsura impusă de comisarii de mediu.

Însă, cu toate că Asociația Bistrița Civică a anunțat că Primăria Bistrița a fost amendată cu suma de 200.000 de lei, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud nu confirmă acest lucru și precizează că în acest caz s-a aplicat doar un avertisment și nu o amendă.