Au început lucrările de modernizare a fântânii arteziene din centrul Năsăudului

847

De azi, s-a dat startul ”schimbării la față” a fântânii arteziene din parcul central al orașului Năsăud. Investiția încadrează unui proiect în valoare de 45.000 euro, din care aproximativ 30.000 euro reprezintă finanţarea prin Grupul de Acțiune Locală ”Ţara Năsăudului”, iar diferenţa de la bugetul local.

Întreaga arhitectonică a actualei fântâni va fi modificată, cu moderne jocuri de lumini, jocuri de apă, dar și un fundal sonor care va completa imaginea vizuală a obiectivului. Noua fântână va avea două două linii perimetrale, cu câte 20 de jeturi de apă pe fiecare latură (cu o înălțime de 0,5 metri). Cele două linii de jeturi vor fi luminate cu bandă LED, la care se va mai adăuga o linie centrală, cu câte 20 de jeturi verticale, cu o înălțime de maxim 3 metri.

Ca și element de noutate, fântâna va beneficia și de un senzor de vânt pentru reducerea înălțimii jeturilor de apă în caz de vânt puternic dar și de un senzor de ploaie care va opri automat apa din fântână în caz de ploaie.

Odată reabilitată și modernizată, fântâna din Parcul Central al orașului va deveni punct de atracție în spațiul urban dar și o sursă de răcorire în timpul verii, când temperaturile ambientale cresc foarte mult.