Autorul jafului de la Casa Parohială a Bisericii Evanghelice a fost reținut

357

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore față de un bărbat de 34 de ani, din localitatea Abuș, județul Mureș, bănuit de comiterea unui furt. Este vorba de autorul jafului de la Parohia Evanghelică Bistrița din data de 3 mai.

În cadrul cercetărilor efectuate, polițiștii specializați în investigații criminale au stabilit faptul că, la data de 2 mai a.c., bărbatul ar fi pătruns în locuința de serviciu a unei femei din Bistrița, de unde a sustras suma de 20.000 euro și 2.000 lei.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal de furt calificat, în vederea recuperării prejudiciului și stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Reamintim că

La începutul lunii mai a avut loc un eveniment infracțional  în curtea Casei Parohiale, într-o locuință de serviciu, de unde ar fi dispărut o sumă importantă de bani, scrie www.stiridebistrita.ro

Sesizarea a fost făcută joi, 2 mai, în jurul orei 12:00, iar banii lipsă ar aparține angajatei, nu Bisericii Evanghelice. Se pare că ar fi vorba de 20.000 de euro.

„Este vorba de o sesizare de furt dintr-o locuință de serviciu, persoana vătămată fiind o femeie căreia i s-ar fi sustras o sumă mare de bani. În continuare se efectuează cercetări în acest caz” – a declarat pentru stiridebistrita.ro Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.