BĂILE FIGA se deschid oficial sâmbătă 8 iunie

571

Informația este confirmată chiar de primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, cel care ne-a spus joi că, sâmbătă, 8 iunie, la băile Figa va avea loc deschiderea sezonului estival în exterior.

„Reţeta de succes a Băilor Figa e încrederea şi viziunea pentru că atunci când ai o perspectiva, ai un proiect, trebuie să fie susţinut şi să ai multă încredere că se poate implementa. Băile Figa sunt o reţetă de succes. Ne pregătim pentru noul sezon şi cel mai important este să urmăreşti acest proiect de aproape şi să vii întotdeauna cum îmbunătăţiri. E nevoie de multă întreţinere, reabilitări tot timpul şi să fie şi o ofertă convenabilă pentru cea mai mare masă de turişti care au mai multe criterii pe baza căruia aleg o locaţie”, spune Nicolae Moldovan.

Istoria staţiunii Figa a început 2008 când zona a fost inclusă într-un proiect, finanţat din fonduri PHARE – „Creşterea valorii potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea de Nord-Vest”, proiectul în valoare de 4,2 milioane de euro vizând amenajarea a trei staţiuni unde au existat resurse de apă sărată. Aici au fost incluse Băile Figa, Complexul Balnear Toroc de la Dej și Băile Cojocna.

1,8 milioane de euro au fost alocaţi pentru amenajarea staţiunii Băile Figa, restul banilor mergând la băile de la Cojocna şi la Dej. Până acum la Figa au fost investiţi peste 5 milioane de euro.

Ce a fost în 2018

Băile Figa au înregistrat  în anul 2018 un sezon de succes. Cu aproximativ 10.000 – 15.000 de vizitatori în fiecare sfârșit de săptămână însorit din vara acestui an, cu alte zeci de mii de turişti care au ales să îşi petreacă concediile sau vacanţele de vară aici, parcul de distracții acvatice aflat de 3 kilometri de centrul orașului Beclean şi-a demonstrat şi în sezonul estival recent încheiat poziția de top pe piața serviciilor cu profil turistic şi balnear disponibile în Transilvania.

Cu zile de sărbătoare în program de-a lungul întregii veri și oferte diversificate, gata să satisfacă toate gusturile și vârstele – de la cei interesați de divertisment, la persoane dornice de cure cu nămol și ape sărate – Parcul Balnear cu aqualand a avut şi în această vară un mare succes turistic cu zeci de mii de vizitatori din toate părţile ţării. Suceava, Iaşi, Botoşani, Mureş, Neamț, Maramureș, Sălaj, Cluj sunt printre județele care au ales Băile Figa pentru petrecerea timpului liber, spre mulțumirea proprietarilor de pensiuni care au de câștigat din investiția cu care au pariat pe succesul parcului balnear.

 

Programul de lucru la Parcul Balnear „Băile Figa” Beclean

în perioada sezonului estival (01.06.2019 – 01.10.2019)

 

ORAR :   ZILNIC de la orele 800 la orele 2100 

 

Taxele pentru serviciile oferite la Parcul Balnear „Băile Figa” Beclean

în perioada sezonului estival (01.06.2019 – 01.10.2019)

 

Nr. crt. Denumirea taxei Valoare taxa lei/Luni – duminică 
1. Taxa de intrare în Parcul balnear(şezlong inclus in pret in limita disponibila)                

Copii sub 7 ani acces gratuit

(făra brăţara)

15 lei / brăţară TVA inclus(brăţara distinctă de alta dimensiune) 

gratuit Luni – Duminică

2. Taxa de intrare în interiorul complexului (bazin interior) 10 lei / brăţară TVA inclus 
3. Taxa pentru terenul de fotbal  30 lei  /oră – extrasezon TVA inclus
4. Taxa pentru terenul de tenis  10 lei / oră TVA inclus
5. Taxa pentru jacuzzi  2 lei / 20 min. TVA inclus 
6. Taxa pentru saună  2 lei / 20 min. TVA inclus 
7. Taxa pentru fitness  2 lei / oră TVA inclus 
8.  Abonament intrare 50 lei / lună TVA inclus dacă au avut încheiate abonamente în extrasezon inclusiv luna aprilie
9. Taxa de acces utilizare tobogane  „AquaLand” 10 lei / brăţară  *   TVA inclus 
10.  Contravaloare cheltuieli utilizare„Casă Poartă” 50 lei/ zi TVA inclus 

 

*Pentru accesul la tobogane se va face dovada deţinerii a două brăţări: una de intrare în incinta Parcului Balnear şi una pentru accesul la tobogane.