Bogdan Ivan (PSD), interpelare adresată ministrului Economiei cu privire la situația în care se află mii de beneficiari ai programului Start-Up Nation

81

Deputatul PSD Bogdan Ivan a adresat, marți, de la tribuna Camerei Deputaților, o interpelare ministrului Economiei, Claudiu Năsui, căruia i-a solicitat să precizeze dacă în Planul Național de Redresare și Reziliență a fost cuprinsă și relansarea programului Start-Up Nation. Totodată, Ivan a cerut ministrului Economiei să spună când vor fi rambursați banii pentru mii de beneficiari ai programului Start-Up Nation 2018-2019.

”Românii care au rămas fără locuri de muncă și trăiesc din șomaj tehnic de 900 de lei/lună au nevoie să știe când și dacă se vor mai întoarce la muncă! Repornirea economică și a programului StartUp Nation sunt vitale pentru economia românească. Acum, ele sunt tăiate de la finanțare și doar o intervenție a ministrului Economiei ar face ca zecile de mii de locuri de muncă create de ele să nu se piardă”, spune deputatul Bogdan Ivan.

În aceste condiții, parlamentarul i-a adresat o serie de întrebări ministrului Economiei, Claudiu Năsui, și spune că termenul pentru a oferi răspuns la ele este săptămâna viitoare.

Deputatul a întrebat când vor fi rambursați banii pentru cei circa 4.250 de beneficiari ai programului Start-Up Nation 2018-2019 și dacă va exista o nouă ediție a acestui program în 2021.

Bogdan Ivan a anunțat încă de săptămâna trecută că îi va adresa o interpelare ministrului Economiei, nemulțumit fiind că sute de antreprenori din județul Bistrița-Năsăud sunt într-o situație dificilă deoarece nu și-au primit banii pe proiectele pentru care au obținut finanțare prin programul Start-Up Nation, așa cum Mesagerul de Bistrița-Năsăud a relatat:

Deputatul Bogdan Ivan – interpelare adresată ministrului Economiei