E oficial ! Bugetarii primesc liber pe 15 august și au o minivacanță de patru zile de Sfânta Mărie Mare

1658

Întrucât pe data de 15 august se va sărbători Adormirea Maicii Domnului, zi nelucrătoare pentru salariați, Guvernul a decis să acorde o zi liberă bugetarilor pe 16 august, pentru a crea o punte între liberul legal și zilele de sâmbătă și duminică. Recuperarea liberului suplimentar se va face prin prelungirea programului zilnic de lucru.

Ziua de 16 august va fi liberă pentru bugetari, conform Hotărârii Guvernului nr. 557/2019, care a apărut vinerea trecută în Monitorul Oficial.

Liberul a fost acordat pentru a forma o punte între ziua de 15 august, care este liberă, conform Codului muncii, pentru sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului, și zilele de sâmbătă și duminică.

Această zi liberă va fi recuperată prin prelungirea programului bugetarilor până la finele lunii august, potrivit programărilor interne.

Desigur, ca întotdeauna, această zi liberă nu va fi valabilă pentru cei care trebuie să asigure permanența, pentru magistrați etc.

De la anul, aceste libere suplimentare ale bugetarilor vor fi stabilite în avans, în ianuarie. Așadar, vom ști de la începutul anului care vor fi liberele suplimentare, deoarece ele nu vor mai fi stabilite punctual.