Centrul regional de dezvoltare montană Sângeorz-Băi, deschis oficial, mâine, în cadrul conferinței ”Zona montană a României: prezent și perspective”

619

Vineri, 12 aprilie, de la ora 11.00 la Centrul Cultural din Sângeorz-Băi va fi organizată de Direcția pentru Agricultură Județeană Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Agenția Zonei Montane și Forumul Montan din România o conferință adresată fermierilor din zona montană. Este vorba de conferința cu tema: ”Zona montană a României: prezent și perspective”, unde vor fi dezbătute probleme de interes pe Legea Muntelui și proiectele ce pot fi accesate în perioada 2019-2020.

Evenimentul se va constitui în deschiderea oficială a Centrului regional de dezvoltare montană ce va funcționa la Sângeorz-Băi, orașul, din cele șapte centre similare ce vor fi deschise în țară regionale de dezvoltare montană din România. Orașul-stațiune a fost selectat de Ministerul Agriculturii iar propunerea figurează în ordinul de aprobare a centrelor regionale de dezvoltare montată, a oficiilor de dezvoltare montană, a locului de desfășurare a activității precum și a județelor și unităților administrativ teritoriale. La Centrul Regional de Dezvoltare Montană nr. 2 din Sângeorz-Băi au fost arondate județele Suceava, Bistrița-Năsăud, Maramureș și Satu Mare.

Totodată, același ordin ministerial stipulează că Rodna și Prundu Bârgăului vor găzdui sediile pentru organizarea Oficiilor de Dezvoltare Montană, care îi vor ajuta pe fermieri să obţină titlul de ”produs montan” sau să acceseze fonduri nerambursabile.