Cinci milioane de euro pentru modernizarea Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Năsăud

65

Un număr de 37 de noi contracte de finanțare cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, au fost semnate, anunță Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Proiectele au o valoare totală de circa 250 de milioane lei și urmăresc modernizarea infrastructurii educaționale și sociale, regenerarea urbană, sistemul de iluminat public, precum și creșterea competitivității unor firme, având ca beneficiari atât instituții publice, unități administrativ-teritoriale (UAT), cât și întreprinderi mici și mijlocii (IMM). Printre acestea se numără și un proiect ce vizează județului Bistrița-Năsăud. Este vorba despre proiectul care prevede reabilitarea și modernizarea  Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Năsăud.

”S-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Reabilitarea, modernizarea, dotarea Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Năsăud și a infrastructurii urbane adiacente, în valoare totală de 23.144.268,11 lei”, a anunțat Primăria Năsăud.

Sursa citată precizează că proiectul a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 încă din vara anului 2018, dar contractul s-a semnat abia acum.

Acest proiect presupune reabilitarea clădirii, dotarea cu mobilier şi echipamente, centrală nouă, schimbare şarpantă, reabilitarea curții interioare, amenajarea spațiului verde, reabilitarea trotuarele adiacente şcolii și iluminat arhitectural al clădirii.