Cinci milioane de pensionari vor avea cu 15% mai mult la pensii începând de astăzi

1195

Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat, pentru Mediafax, că de la 1 septembrie vor fi majorate cinci milioane de pensii, prin creșterea punctului de pensie la 1.265 de lei. Procentual, spune Budai, creșterea pe care o vor avea pensionarii pe talon vă fi de aproximativ 15%.

”Practic, de la data de 1 septembrie, toate cele 5 milioane de pensii care sunt bazate pe contributivitate se majorează în funcție de valoarea punctului de pensie, și anume de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, dar nu uitam de cei mai sărmani dintre pensionari, adică cei care încasează indemnizația sociala, cea denumita pensie minima, de la valoarea de 640 la valoarea de 704 lei. Toate pensiile în acest moment sunt recalculate, cupoanele de pensie sunt tipărite, sunt distribuite către Posta Romana și primele sume au fost achitate către Posta Romana, și începând de luni (2 septembrie – n.r.) se vor face și primele plati”, a declarat, pentru Mediafax, Marius Budai, ministrul Muncii și Justiției Sociale.

Potrivit lui Budai, procentual, majorarea vă fi de 15% „în mană”. „Daca ne referim la procente, este vorba de aproximativ 15% pentru toți pensionarii. Aceasta majorare este stabilita prin Ordonanță 114 și Noua Lege a Pensiilor”, spune Budai.

Ministrul Muncii a precizat că următoare majorare vă fi anul viitor, conform Legii: „Următoare majoare vă fi anul viitor, pentru creșterea punctului de pensie de la valoarea de 1.265 la 1.775 de lei, de la 1 septembrie 2020”, a spus Budai.