COD PORTOCALIU DE INUNDAȚII: BLOCAT de ape zeci de minute, DJ 172 Șieu-Teaca este circulabil cu restricții

379

În localitățile Rustior, Gledin și Sieuț s-au propus scurgeri masive de pe versanti care au produs viituri și au  inundat mai multe gospodării din aceste localități. Intervine SVSU Monor și Sieut.  În urma ieșirii apelor, DJ 172 Șieu-Teaca a fost acoperit de apă și aluviuni fiind blocat. La ora actuală, drumul este circulabil dar cu restricții.

Reamintin că

În urmă cu aproape 2 ore  , prin sistemul RO ALERT,  populația a fost alertată cu privire la codul roșu meteo  (valabil pana la ora 21.00) ce vizează comunele: Sieu, Siet, Monor. Au fost recomandate masuri de protecție, adăpostite, evacuare în zone care oferă siguranță asupra persoanelor, animalelor și bunurilor.

Se lucrează  pentru salvarea unei femei care s-a refugiat în podul casei, localitatea Sieuț. De asemenea, doi copii au fost evacuați din casă de către SVSU în localitatea Sieuț. În sprijinul SVSU din comunitățile afectate intervin și echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița cu motopompe de mare și medie capacitate.  Misiune în desfășurare pentru salvarea unui copil și bunica acestuia din locuință, localitatea Monor.