Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu” și Liceul Tehnologic Tîrlișua, câștigătorii etapei județene a concursului ,,Sanitarii Pricepuți”

261

Vineri, 24 mai, Liceul Agricol Bistrița a găzduit etapa județeană a concursului de sănătate și prim-ajutor ,,Sanitarii Pricepuți”, organizat de Crucea Roșie Română, filiala Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Serviciul Județean de Ambulanță și Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

La acest concurs au participat 7 echipaje de la școlile generale și 6 echipaje de la liceele județului, însoțite de profesorii care au pregătit elevii pentru participarea la acest interesant concurs. După susținerea celor două probe, teoretică și practică, au fost desemnate echipajele câștigătoare pe cele două categorii de participanți: școli generale și licee.

 

La categoria școli generale, premiul I a fost câștigat de elevii Liceului Tehnologic Tîrlișua, urmați în clasament de elevii Scoalii Gimnaziale ,,Avram Iancu” Bistrița și elevii Școlii Gimnaziale ,,Stefan cel Mare“ Bistrita. În luna iulie 2019, la Poiana Pinului, echipajul Liceului Tehnologic Tîrlișua, coordonat de profesoara Simona Florea, va participa la etapa națională a acestui concurs.

În ce privește categoria licee, podiumul a fost format din echipajele C.N. „Andrei Muresanu”  Bistrita, care a obținut premiul I, Liceul Teoretic Sanitar (premiul II) și  C.N. „George Cosbuc“ Năsăud (premiul III).

Concursul ,,Sanitarii Pricepuți” se desfășoară în școlile din România din anul 1962.

Cristina Rusu