Colibița: Tinerii social-democrați au discutat despre fake news-uri și manipuare la școala de primăvară

443

 

La eveniment au fost prezenți mai toți liderii PSD Bistrița-Năsăud, invitatul special fiind sociologul Vasile Sebastian Dâncu. Nu a lipsit de la Colibița, președintele Radu Moldovan, vicepremierul Daniel Suciu, deputatul Doina Pană, Nicolae Moldovan, primarii din Bistrița Bârgăului, Vasile Laba, Cetate, Lucian Tarniță, Budești, Vasile Codrea sau Bogdan Ivan, liderul TSD Bistrița-Năsăud.

Daniel Suciu, vicepremier: ”Prima dragoste nu se uită cu una cu două așa că m-am întors în mijlocul colegilor mei tineri și am vorbit despre viitor, despre noi și familia #PSDBN. O facem mereu iar școala de primăvară a stat sub semnul alegerilor ce vor veni dar și a alegerilor pe care le facem în viață, mai ales când aceasta nu are subtitrare, vorba bistrițeanului nostru Vasile Dâncu. Așadar, i-am sfătuit să accepte provocări și să conștientizeze că ziua de mâine este a lor pentru că viața e mereu frumoasă când te implici pentru semenii tăi. Oricât ar fi de greu!”

Doina Pană, deputat: ”O zi minunată împreună cu tineri PSD-iști și un invitat special: prof Vasile Dâncu pe care poți să-l asculți ore întregi fără să-ți pierzi interesul. Cu întrebări inteligente și răspunsuri pertinente.
Despre pericolul “fake news” și cum să ne informăm corect pentru a nu putea fi manipulați!”

 

 

 

 

La Școala Politică de Primăvară a TSD Bistrița-Năsăud nu ne-am lăudat între noi, ci am căutat să vedem unde greșim, ce putem face mai bine. Am dezbătut idei si lucruri concrete: de la administrație la politică națională!

Am savurat dezbaterile moderate de cel mai redutabil intelectual de stânga al României, Dl. Profesor Univ. Dr. Vasile Sebastian Dancu , panelurile de administrație publică conduse de prietenul nostru al tinerilor, Președintele Consiliului Județean, Dl. Emil Radu Moldovan, si Ministrul Dezvoltării Regionale, Vicepremierul României, Dl. Daniel Suciu , la care au participat Vicepresedintele CJ, Vasile Puica, Viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan și primarii Doru Crisan, Vasile Sut, Laba VasileVladut Purja și Vasile Codrea.

Ne-am bucurat de prezența Ministrului Apelor și Pădurilor, Dl. Ioan Denes și de cea a doamnei deputat Pana Doina. O surpriză frumoasă ne-au făcut-o și prietenii noștri din Glodeni, noul Deputat al Republicii Moldova, Dl. Ion Leuca, Președintele Raionului Glodeni, tânărul Ion Cojocari și primarul comunei Viișoara, Cătălin Bogdan.

Cred că următoarea ideea a Dlui Profesor Vasile Sebastian Dâncu în cartea “Triburile” sintetizează ceea ce ar trebui să facă generația noastră: ”Acțiunea este calea regală de a face politică. Nu gargara, nici sloganul, nici frazele sforăitoare sau săritul zilnic la gâtul adversarului”.

România merită mai mult respect! Iar noi toți, tinerii, avem nevoie de mai mult curaj!