Comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic din Senatul României se reunește la Bistrița şi Telciu între 20 şi 23 februarie

894

Informaţia a fost confirmată de senatorul ALDE de BN, Ioan Simionca, cel care a propus ca întâlnirea comisiei unde este secretar, cea pentru ape, păduri, pescuit şi fond cinegetic să aibă loc la Bistriţa şi Telciu. Şedinţa de lucru va avea loc în perioada 20-23 februarie la Bistriţa şi Telciu.

„Comisia a avut ca punct principal, şi anul trecut, ieşirea în teritoriu pentru a aprofunda mai bine problemele din acest domeniu de activitate. Prima activitate s-a desfăşurat la Buşteni, anul trecut, şi a fost un succes al Comisiei. Acolo ne-am întâlnit cu reprezentanţii apelor şi pădurilor din această zonă, cu factorii decidenţi de la nivel de minister, Parlament. În acest sens, ne-am dorit ca una din şedinţele de lucru a acestei Comisii să se desfăşoare la Bistriţa, cu deplasare şi în teritoriu. Am propus o deplasare în comuna Telciu, ştiind că este una din comunele cu cele mai mari suprafeţe de pădure din România. Comuna Telciu se confruntă cu multe probleme, iar în acest sens cred că putem veni cu rezolvarea unor probleme legislative”, a punctat senatorul Simionca.

Ioan Simionca mai spune că la acest eveniment vor lua parte şefii ai direcţiilor silvice din judeţele limitrofe, ai Sitemelor de Gospodărire a Apelor, dar şi Gărzii Forestiere. „ Prima întâlnire va avea loc în 21 februarie, la Consiliul Judeţean, cu participarea domnului preşedinte, a domnului prefect, a domnului ministru al Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a factorilor locali şi reprezentanţii acestei direcţii. Mai dorim să invităm şi primari din zonele împădurite, în special. Şi reprezentanţii Parcurilor Naţionale vor fi prezenţi.Va fi prezentă şi directoarea Agenţiei Naţionale pentru Mediu, care cu siguranţă va avea multe lucruri de comunicat şi de a afla cu ce probleme se confruntă oamenii din această zonă. Cred că aceste întâlniri vor fi benefice pentru bistriţeni, dar şi pentru ceilalţi care au suprafeţe însemnate de ape şi păduri”.

Tot în acele zile, membrii comisiei vor ajunge la Telciu, comuna primarului Sever Mureşan, având în administrare cea mai mare suprafaţă de pădure din judeţ.