Compania Națională de Investiții va finanța reabilitarea corpului A al Colegiului Național Liviu Rebreanu! Este vorba de peste 10 milioane de euro

240

Anunțul a fost făcut de viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae: ” Am fost convins tot timpul că vom găsi o soluție pentru reabilitarea corpului A al Colegiului Național Liviu Rebreanu! Convocăm pentru mâine ședința de îndată a Consiliului Local al Municipiului Bistrița pentru a aproba predarea amplasamentului CNLR către Compania Națională de Investiții în vederea realizării lucrărilor de reabilitare și modernizare, atât de necesare clădirii monument istoric al acestui liceu de prestigiu, unde învață un număr de 1670 de elevi bistrițeni, școală etalon la nivel național ce a dat generații peste generații de oameni de valoare, Bistriței și României.

Este o investiție în jur de 10 milioane de euro pe care nu ne-am permis-o din bugetul municipiului.

Am încercat cu fonduri europene, am încercat prin PNDL și nu s-a putut. Am găsit soluția la CNI și vom rezolva și această problemă.

Mulțumim Guvernului României, mulțumim colegului nostru vicepriministrul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice!”

 

Reamintim că

 

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, în cadrul unei vizite effectuate la începutul acestui an  la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, a spus următoarele: „Vom găsi soluţiile juridice ca acest lucru să fie posibil, pentru că este un liceu de top din acest judeţ şi nu ne mulţumeşte faptul că nu s-a reuşit până acum reabilitarea lui. Sperăm ca anul acesta să găsim formula juridică necesară. Ştiţi că liceul a fost retrocedat Bisericii Evanghelice, iar biserica l-a dat pe o perioadă de 99 ani şcolii, cu precizarea că nu trebuie să-i schimbăm destinaţia. Fără îndoială că nu intenţionăm să schimbăm această destinaţie şi atunci cumva, prin lege, trebuie să găsim formula în care liceul să poată fi administrat de Primărie şi Primăria Bistrița să-şi exercite rolul de administrator, aşa cum şi-l exercită în legătură cu celelalte şcoli pe care le-a reabilitat sau pe care le are în proces”, a declarat ministrul Educației.