Consiliul Județean pregătește o nouă investiție pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița

75

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a anunțat că pregătește o nouă investiție pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița, aceasta urmând să fie realizată cu ajutorul fondurilor europene, potrivit președintelui Emil Radu Moldovan. 

După o serie de investiții importante în sănătate, care au fost de mare folos în această perioadă dificilă, lucrăm la un proiect amplu pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Este vorba despre un proiect privind creșterea eficienței energetice a clădirii spitalului, prin realizarea unei fațade ventilate pentru creșterea siguranței la foc, protejarea tuturor ferestrelor cu un sistem parasolar, înlocuirea întregului sistem de iluminat din interior cu Led, dar și optimizarea funcționării sistemului de încălzire a celor trei corpuri de clădire, montarea de sisteme de climatizare și amenajarea în parcare a unor puncte de reîncărcare electrică”, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Sursa citată a mai completat că aceasta este o investiție la care administrația județeană lucrează împreună cu echipa condusă de managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany. Autoritățile speră să obțină finanțare europeană pentru acest proiect.