Copii și dascăli basarabeni din Limbenii Noi, se bucură de frumusețea județului Bistrița-Năsăud prin grija comunei frate – Șanț

707
  1. În aceste zile, o delegație formată din elevi și cadre didactice din comuna basarabeană Limbenii Noi (raionul Glodeni) sunt oaspeţii comunei Șanț. Ei au poposit în frumoasa localitate de unde izvorăște Someșul prin grija primarului Ioan Szabo, graţie parteneriatului de înfrățire dintre cele două localități ce datează de doi ani. Astfel, a fost îndeplinită promisiunea făcută de edilul comunei Șanț vara trecută, cu ocazia vizitei delegației oficiale peste Prut.

”Ne preocupăm ca oaspeții basarabeni să se simtă bine la noi”
Grupul din Limbenii Noi numără 20 de copii, însoțiți de directoarea școlii Vera Nafornița, profesoara Maria Doaga și Snejana Iațmirschi – președinta comitetului de părinți pe școală, oaspeți care s-au arătat deosebit de impresionați de felul cum au fost primiți și sunt tratați de către gazdele din comuna Șanț. Cartierul general este stabilit la Complexul Turistic și Agrement ”Alpina” Blazna, grație patronilor Dana și Nelu Pop, alături de fiica lor Diana, oameni de mare noblețe sufletească care le oferă gratuit, membrilor delegației, cazarea, micul dejun, prânzul și cina. Ieri și astăzi, însoțiți de primarul Ioan Szabo, copiii și dascălii basarabeni au vizitat frumusețile turistice ale municipiului Bistrița și orașului Năsăud. Din program nu au lipsit Complexul Muzeal Județean, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, Casa Memorială ”Liviu Rebreanu”, Muzeul Grăniceresc Năsăudean sau Colegiul Național ”George Coșbuc”. ”Ne preocupăm ca oaspeţii basarabeni să se simtă bine la noi şi să rămână cu amintiri frumoase de pe aceste meleaguri. Am plănuit lucrurile în aşa fel încât delegaţia din Limbenii Noi să poată spune că a fost «ca acas㻓, ne-a spus primarul Ioan Szabo. Vineri, 19 iulie, în semn de prețuire pentru minunatele gazde, copiii basarabeni vor susține un program artistic la Centrul Cultural ”Dimitrie Gusti”.