Copil dispărut în zona Șeaua Gagi, din Valea Mare. Băiatul a fost găsit în zona lacului Lala şi i-au fost acordate îngrijiri medicale. Din fericire vorbim doar de un exerciţiu

923

În această dimineață a fost sesizată, prin 112, dispariția unui copil de aproximativ 13 ani, din comuna Șant. Acesta a fost observat de un cioban în zona Șeaua Gagi, din Valea Mare (se îndreaptă spre lacul Lala). S-au constituit, de urgență, echipe de căutare, formate din polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale- Compartimentul Urmăriri, Criminaliști, polițiști de la Acțiuni Speciale, împreună cu polițiști de la Secția 7 și din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi care au demarat de urgență căutările. De asemenea, având în vedere zona în care se desfășoară căutările, s-a solicitat sprijinul jandarmilor montani din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi BN, precum și al scafandrilor militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență BN. Căutările sunt susține de specialiști ai Serviciului Salvamont Bistrița-Năsăud și RNP Romsilva- Administrația Parcului Național Munții Rodnei. De asemenea, STS asigură funcționarea eficientă a căilor de comunicație în perimetrul de căutare.

Doi câini polițiști de urmă sunt folosiți de asemenea, la căutări. Scafandrii militari din cadrul ISU “ Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud au efectuat căutări de specialitate în lacul Lala.

 

Pe parcursul căutărilor s-a mai primit un apel 112, prin care este semnalat faptul că, în zona, un grup de patru turiști rătăciți solicită ajutor.  Apelul a fost preluat de către dispeceratul IJJ BN, care a dispus ca echipaj de prim- răspuns Postul de Jandarmi Rodna, succesiv fiind alertate alte structuri din cadrul Detașamentului Mobil și a Detașamentului 3 Jandarmi Năsăud.

Căutările jandarmilor au beneficiat de sprijinul  Aeronavei I.G.Av., victimele fiind identificate într-un timp foarte scurt. Doi dintre aceștia prezentau leziuni, motiv pentru care a fost solicitată intervenția Salvamont, care acordat primul ajutor și a asigurat transportul persoanele spre echipajele medicale.

În urma căutărilor, efectuate în sistem integrat, minorul dispărut a fost localizat în proximitatea lacului Lala, într-o zona acoperită de vegetație joasă, de către polițiștii din cadrul IPJ BN.

 

A fost preluat de către Echipajul ISU, fiindu-i acordate îngrijiri medicale. De asemenea, a fost solicitată asistență pentru consilierea psihologică a minorului de către specialiști din cadrul DGASPC.