Corona Brașov a fost exclusă din Cupa EHF! Clubul poate face contestație în termen de 7 zile. Gloria 2018 așteaptă decizia EHF

782

Federația Europeană de Handbal a anunțat în această seară că echipa de sub Tâmpa nu va mai putea juca în grupele Cupei EHF din cauza scandalului de dopaj.

Federația Europeană de Handbal (EHF) a luat și ea măsuri în urma scandalului de dopaj de la Corona Brașov. După ce Agenția Națională Anti Doping a suspendat provizoriu 17 jucătoare ale echipei, EHF a anunțat că echipa de sub Tâmpa este suspendată provizoriu din toate competițiile europene.

„În conformitate cu articolul 10.2 din regulamentul EHF pentru antidoping, în cazul în care se constată că mai mult de doi membri a unei echipe au comis o încălcare a regulilor antidoping, se impune o sancțiune corespunzătoare și pentru club, nu numai pentru jucătoarele în cauză”, se arată în comunicatul EHF.

Președintele Curții de Handbal a EHF a anunțat că a notificat clubul din România, suspendându-l din toate competițiile europene.

Corona poate face contestație în termen de 7 zile de la data anunțării deciziei.

Corona era calificată, în premieră, în grupele Cupei EHF, acolo unde urma să joace în grupa C, alături de MKS Lublin (Polonia), Erd (Ungaria) și HC Odense (Danemarca).

EHF nu a luat încă o decizie în ceea ce privește echipa care-i va lua locul în cadrul grupei C din Cupa EHF , ultima echipă eliminată de brașovence fiind Gloria Bistrița. Există informații conform cărora EHF ar putea lăsa să se joace grupa în doar trei echipe, pentru că Brașovul a mai eliminat-o înaintea Bistriței și pe Super Amara Bera Bera (Spania).

UN RAPORT AFLAT LA ANAD ARATĂ CĂ NU DOAR CORONA, CI ȘI ALTE SPORTURI ȘI CLUBURI SUNT SUSPECTE!

Dezvăluit de către Gazeta Sporturilor, cazul de dopaj al handbalistelor de la Corona Brașov nu e unic în România! Cluburi din alte sporturi, suspecte, conform unui raport de ultimă oră. Agenția Națională Anti Doping a primit un raport, întocmit de o firmă de investigații care lucrează și pentru WADA, în care se arată legături dintre clinica IOMED Brașov și mai multe persoane din sport, nu doar handbalist