Creșterea tarifelor la salubrizare a primit acordul CL Năsăud, însă aleșii locali se arată nemulțumiți de activitatea Supercom

1165

Întrunit, astăzi, în prima ședință din acest an, Consiliul Năsăud a aprobat, cu majoritate de voturi, creșterea tarifelor la salubrizare, viceprimarul Dorin Vlașin fiind, astfel, mandatat să voteze pentru această majorare și în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri. Concret, din februarie, năsăudenii vor plăti câte 9,63 lei/persoană/lună, pentru colectarea, transportul și transferul deșeurilor.

Supus la vot, din totalul celor 16 consilieri local prezenți, respectivul proiect de hotărâre a primit 9 voturi ”Pentru” (respectiv: Iacob Tomi, Călin Timoce, Mihaela Buhai, Ionela Bidică, Adela Șofroni, Andrei Cârcu, Ioan Boțan, Ionel Pop – toți PSD, și Adriana Moldovan – ALDE), și 5 ”Împotrivă” (Marius Marica, Steluța Vîju, Marius Bodea, Florin Rogozan, Marius Maghiar – toți PNL) și 2 ”Abțineri” (Dorin Vlașin – PNL, și Silviu Fetti – ALDE).

Totuși, în cadrul discuțiilor, majoritatea consilierilor locali s-au arătat nemulțumiți de activitatea care lasă de dorit dar și de ”tupeul” firmei Supercom de a majora constant tarifele. Cel mai vehement s-a arătat liberalul Marius Marica, cel care a îndemnat să fie luată atitudine împotriva amintitei firme care prestează acest serviciu în Bistrița-Năsăud. ”Este o anomalie ca primăriile să adune banii pentru un serviciu prestat de o firmă privată”, a spus Marica, propunând un amendament prin care prețul la salubrizare, la nivelul orașului Năsăud, să nu crească pentru următoarele două luni, amendament care nu a fost adoptat, întrucât a primit doar 6 voturi. Finalmente, respectivul proiect de hotărâre a fost adoptat în forma inițială.