CS Gloria 2018 BN organizează sâmbătă memorialul IOAN ZANCA!

803

Competiția va reuni aproape 400 de copii din Bistrița Năsăud și nu numai, cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani. Participanții sunt amatori cât și sportivi legitimați la cluburi sportive de drept public sau de drept privat, de la categoria copii până la seniori.

Întrecerea promovează sportul în randul tinerior și cinstește totodată memoria profesorului de sport și antrenor de atletism Ioan Zanca.  Antrenorul emerit bistrițean este cel care a pregătit-o pe campioana olimpică Doina Melinte dar și pe medaliata olimpică Maria Cioncan, câștigătoarea maratonului New York, Anuța Cătuna, ocupanta locului IV la nivel mondial Maria Rus Sânmartean și campioanele europene Nadia Maria Sîngeorzan și Maria Pîntea Ciobănică. Printre sportivele care au dus rezultate balcanice și nationale care au fost pregătite de Ioan Zanca se mai numără Crina Coconu Petrițoiu, Ana Algeorge, Rodica Hoha Drăguș, Maria Dura Sângeorzan, Ioana Oltean, Rodica Someșan, Paraschiva Borș, Oana Gilegan, Iulia Manastire și nu numai.

 Munca profesorului Ioan Zanca se vede și acum prin rezultatele sportivilor legitimați la CS Gloria 2018 BN – Daniel Rus și Alexandru Marica. Primul dintre acestia deține la doar 17 ani 7 titluri de campion al României, vicecampion cu echipa României la Campionatul Balcanic de Alergare Montan, fiind și multiplu medaliat național. Cei doi sunt pregătiți de prof. Silvia Zanca-Mureșan.