Cu primarul Mircea Runcan, despre modernizarea comunei Nimigea

1511

Nimigea e o comună mare în care investițiile se văd. Echipa condusă de primarul Mircea Runcan s-a străduit să asigure locuitorilor din cele 8 sate aparținătoare un trai cât mai bun. Iar realizările sunt destule, însă în mapa de lucru a edilului există proiecte care să sporească bunăstarea celor ce locuiesc în acestă comună. În cadrul unei discuții pe care am avut-o joi, primarul Mircea Runcan ne-a prezentat stadiul celor mai noi investiții dar și planurile de viitor. Este vorba de investițiile publice finanțate majoritar de Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

De circa o lună de zile, am început lucrările la noua grădiniță din Nimigea de Jos, în care își vor desfășura activitatea 4 grupe de preșcolari, unitate ce va avea inclusiv spații de joacă în interior cât și în exterior. Apoi, suntem spre finalizare cu modernizarea căminului cultural din satul Mintiu iar la ora actuală derulăm un proiect de asfaltări de drumuri în Mintiu, Nimigea de Sus, Mititei și Nimigea de Jos, iar în această săptămână am depus la București proiectul pentru modernizarea străduțelor și capetelor de drumuri rămase neasfaltate în intravilanul generala al comunei Nimigea. Totodată, suntem la un pas să dăm în folosință capela mortuară multiconfesională din satul Nimigea de Jos, investiție derulată prin Grupul de Acțiune Locală ”Țara Năsăudului”. Pe de altă parte, am început întocmirea documentației în vederea introducerii și distribuției gazului metan în Nimigea de Jos, iar printr-o Hotărâre de Guvern avem aprobarea pentru lucrări de protecție a malurilor Someșului între Nimigea de Sus și Nimigea de Jos, pe tronsonul unde digul de apărare este întrerupt pe aproximativ 80 de metri, alături de tronsoane din Nimigea de Jos dar și finalizarea protecției de mal a Văii Țibleșului din Mocod”, ne-a expus primarul Mircea Runcan.

Dacă mai punem la socoteală faptul că în ultimul an și jumătate au fost modernizarea și renovate 7 școli, dar și asfaltate drumuri din Tăure, Nimigea de Sus, Mititei, Nimigea de Jos, Mocod, Florești și Mogoșeni, avem o viziune completă despre eforturile continue ale administrației locale pentru modernizarea Nimigei.