(FOTO) De la Şanţ, cu dragoste, pentru România

614

Locuitorii comunei Șanț avut parte, astăzi, de un moment special organizat de Primărie, Consiliul Local și Școala Gimnazială ”Enea Grapini” cu ocazia Zilei Naționale a României. În cadrul unei impresionante manifestări desfășurate la Monumentul Eroilor din curtea bisericii “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, conducerea comunei a demonstrat că nu a uitat originile acestor meleaguri și nici pe cei care au făcut tot posibilul că Romania să fie țara care este astăzi și i-au omagiat pe cei care și-au dat viață pentru țară, marcând aniversarea a 101 de ani de la Marea Unire.

Programul a început cu slujba religioasa închinată celor care au murit în decursul istoriei scriind cu moartea lor file de aur în paginile cărților de istorie, slujba fiind oficiată de preoții Vasile Ureche și Ioan Grapini. Responsabili cu momentele artistice au fost elevii de la Școala Gimnaziala “Enea Grapini”. Îmbracați în frumoasele straie populare, copiii instruiți de învățătoareloc claselor a patra Viorica Hojda și Viorica Grapini au prezentat un colaj de cântece patriotice, la loc de cinste fiind tricolorul, vlăstare ce au scos în evidență sentimentul iubirii față de patrie. Prestația artistică a adunat multă încântare în sufletele celor prezenți.

Vă mulțumesc tuturor celor prezenți aici, într-o zi cu adevărat specială pentru neamul nostru. Trebuie să fim mândri că suntem români. Trebuie să fim recunoscători României pentru căminul pe care ni-l oferă familiilor noastre. Trebuie să-i învățam pe copii noștri că a fi român este o onoare și un privilegiu. La mulți ani, șanțeni!, La mulți ani, români!”, a ținut să sublinieze primarul Ioan Szabo.