De marți, restricții în municipiul Bistrița!

128

Ca urmare a creșterii incidenței cazurilor de Co-Vid 19 în municipiul Bistrița peste pragul de 1,5 la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre prin care a decis introducerea unor noi restricţii în această unitate administrativ-teritorială, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Astfel, potrivit hotărârii, ”activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”.

Totodată, aceeași hotărâre prevede că măsura purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 2 martie 2021.

Restricţiile prevăzute de hotărârea adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se vor ridica în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

La data de 1 martie 2021, rata de infectare în Bistrița era de 1,78 la mia de locuitori.