Demersuri ale parlamentarilor PSD din Bistrița-Năsăud pentru revocarea deciziilor prin care au fost înlocuiți unii directori de școli

283

Parlamentarii PSD din județul Bistrița-Năsăud fac demersuri pentru revocarea unor decizii ale Inspectoratului Școlar Județean, prin care au fost înlocuiți unii directori de școli. Anunțul a fost făcut de deputatul PSD Bogdan Ivan, care susține că a inițiat o petiție pentru revocarea acestor decizii. 

Astăzi, alături de colegii mei Daniel Suciu și Ioan Deneș, am depus o petiție prin care solicităm șefului Inspectoratului Școlar Județean, Consiliului de Administrație al IȘJ și Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud revocarea deciziilor de numire abuzivă a noilor directori! Dacă noi și comunitățile locale nu vom fi ascultați luăm în calcul sesizarea Avocatului Poporului”, a anunțat Bogdan Ivan.

Sursa citată completează că, în opinia sa, schimbarea unora dintre directorii de școli din județ este abuzivă.

Toți directorii schimbați au calificativul FB în cei 4 ani de mandat! De ce nu s-a pus problema prelungirii până la finalul anului școlar, cel puțin? Directorii au și contract de management administrativ cu primarul. Cum vor fi delegate atribuțiile administrative ale acestuia în condițiile în care primarii și Consiliile Locale nici măcar nu au fost consultate?”, a mai precizat deputatul Bogdan Ivan.

Demersurile parlamentarilor PSD vin în contextul în care, la data de 7 ianuarie 2021, un număr de peste 70 de directori și directori adjuncți ai unităților de învățământ din județ și-au încheiat mandatele de management educațional, Inspectoratul Şcolar Județean Bistrița-Năsăud analizând, în şedinţa Consiliului de Administraţie, menţinerea sau schimbarea din funcţie a celor cărora le-au expirat mandatele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.