Dep. Cristina Iurișniți: Îmi asum greșeala, regret și îmi cer scuze public pentru această greșeală. Toți suntem egali în fața legii!

200

După ce a postat pe pagina de socializare o fotografie în care se vedea explicit cu cine a votat, deși era evident, deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți a fost reclamată la BEJ de PSD. În acest context, IPJ a preluat cazul și a aplicat o amendă contravențională în valoare de 2.000.

Nu cu mult timp în urmă, Cristina Iurișiniți a scris următoarele pe pagina de FB: ”Am votat azi schimbarea. Toți suntem egali în fața legii! Era evident și transparent votul meu. Dintr-o eroare tehnică si într-un moment de ” euforie” am făcut și public acest lucru.  Legea electorală în vigoare , L370/ 2004 nu interzice fotografierea. În schimb interzice continuarea mesajelor electorale.

Regret și îmi cer scuze public pentru această greșeală. Am reparat imediat din proprie  inițiativă prima și ultima eroare de acest tip și pe care o regret. În același timp nu pot sa nu remarc că avem legi electorale neclare și ușor interpretabile.

Candidați din tot spectrul politic s-au plâns că acum campania se face în precampanie. Deocamdată respectăm cu toții normele în vigoare. Dacă va trebui să achit vreo amendă o voi face.

Când greșim, plătim.