Deputatul Ionuț Simionca ”joacă” la europarlamentare cu mandatul de președinte pe masă. Liderii PMP își vor asuma obținerea a minim 5% la euroalegerile din 26 mai

428

PMP abordează la modul cel mai serios și profesionist alegerile europarlamentare. Prezent la Bistrița împreună cu Robert Turcescu, președintele PMP, Eugen Tomac a confirmat că formațiunea politică inventată de actualul senator Traian Băsescu își propune un scor cât se poate de bun la aceste alegeri: 5 mandate de eurodeputați, ceea ce înseamnă un procent format din două cifre. De altfel, invitați la o emisiune politică pe radio Balada, Eugen Tomac, Robert Turcu și Ionuț Simionca au vorbit despre toate aceste lucruri, dar și despre implicarea fostului președinte Băsescu în viitoarea campanie electoral cât mai ales prezența acestuia pe lista de candidaturi.

În acest context, deputatul Ionuț Simionca a spus că la nivelul partidului, fiecare președinte de filială trebuie să își asume obținerea a cel puțin 5%, ceea ce înseamnă că aceștia își asumă victoria cât mai ales eșecul în euroalegerile care bat la ușă: ” Dacă nu scoatem un minim de 5%, atunci creed că nu avem asigurat locul de președinte de organizație. Eu o spun răspicat: voi munci ca PMP BN să vină cu un procent format din două cifre, să aratăm că se poate”, spune Ionuț Simionca.

Ce a spus Eugen Tomac:  „Nici în ceasul al doisprezecelea, în care puteam cel puţin demonstra că ştim ca naţiune de ce am intrat în UE într-un an în care avem această şansă de a conduce preşedinţia rotativă a UE, din păcate nu avem o conducere care să aibă o minimă viziune şi disponibilitate în a înţelege cât de uriaşă este această şansă pe care am ratat-o. România e de doi ani de zile este confiscată de un singur om care a transformat Guvernul într-o casă de avocatură, care are misiunea de a-l salva. Liviu Dragnea nu are alt scop decât de a găsi modalităţi prin care să poată scăpa de problemele penale cu care se confruntă, prin urmare şi-a găsit cea mai potrivită casă de avocatură pe care o utilizează în scopuri personale”.

Despre buget: ” Lipsa  de responsabilitatea PSD  a împins România într-un punct critic. Suntem în luna martie şi încă nu avem un buget de stat adoptat de Parlament, în condiţiile în care această guvernare toxică mimează că are majoritate parlamentară confortabilă şi cu bună ştiinţă au încălcat legea aducându-ne în acest punct. Demagogia aceasta cu mărirea alocaţiilor, împinsă înainte cu iz populist, ştim foarte bine că este foarte greu să schimbi din mers lucrurile. Noi am votat pentru mărirea alocaţiilor, dar românii trebuie să ştie că, din nefericire, aici se produce o înşelătorie. Nu este suficient să dai un vot în Parlament (…). Noi facem ca partid politic politică pentru cetăţeni, dar responsabilă”, a conchis  Eugen Tomac.