Deputatul Ionuț Simionca: ”Sunt foarte dezamăgit că PSD și PNL blochează proiectul privind Autostrada Nordului”

60

Deputatul PMP Ionuț Simionca s-a arătat dezamăgit de faptul că proiectul privind construcția Autostrăzii Nordului, al cărui inițiator este, nu a putut fi supus votului în Camera Deputaților, cu toate că acesta a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței din 6 octombrie. 

Deputatul Ionuț Simionca susține că acestui proiect îi lipsește un raport al Comisiei de Transporturi.

Pe ordinea de zi a Camerei Deputaților a fost introdus, la poziția 3, proiectul privind construcția Autostrăzii Nordului, care nu a putut fi însă votat din cauza PSD și PNL. Cele două partide tradiționale pun vina unul pe celălalt pentru absența raportului Comisiei de Transporturi pe acest proiect. PSD se scuză că nu s-a primit aviz pe proiect de la guvern, iar PNL nu se raportează la acest proiect ca la o prioritate”, a spus Ionuț Simionca.

În aceste condiții, deputatul PMP s-a arătat dezamăgit de faptul că proiectul nu a putut fi supus votului, acuzând PSD și PNL că ar încerca să îl blocheze, astfel că a somat cele două partide să vină cu acest raport cât mai repede.

Am somat PNL și PSD să vină cât mai urgent cu ultimul raport necesar votării Proiectul privind Autostrada Nodului în Camera Deputaților, cu atât mai mult cu cât proiectul a fost deja adoptat în Senat. Asta deoarece 2,5 milioane de români din Bistrița și din alte 5 județe din Transilvania au nevoie de infrastructură ca de oxigen”, a adăugat Simionca.

Pe ordinea de zi a Camerei Deputaților a fost introdus astăzi, la poziția 3, Proiectul privind construcția Autostrăzii Nordului, care nu a putut fi însă votat din cauza PSD și PNL. Cele două partide tradiționale pun vina unul pe celălalt pentru absența raportului Comisiei de Transporturi pe acest proiect. PSD se scuză că nu s-a primit aviz pe proiect de la guvern, iar PNL nu se raportează la acest proiect ca la o prioritate.Am somat PNL și PSD să vină cât mai urgent cu ultimul raport necesar votării Proiectul privind Autostrada Nordului în Camera Deputaților, cu atât mai mult cu cât proiectul a fost deja adoptat în Senat. Asta deoarece 2,5 milioane de români din Bistrița și din alte 5 județe din Transilvania au nevoie de infrastructură ca de oxigen.#AutostradaNordului#SchimbămBistrița

Publicată de Ionut Simionca pe Marţi, 6 octombrie 2020

De asemenea, și deputatul PSD Daniel Suciu a vorbit despre acest proiect și a precizat că deși PSD a făcut demersuri pentru ca proiectul să fie introdus pe ordinea de zi a ședinței, acesta nu a putut fi votat din vina Guvernului Orban, care nu ar fi transmis un punct de vedere cu privire la această inițiativă legislativă.

Autostrada Nordului. Un proiect necesar, discutat și susținut în campanie inclusiv de premierul Orban la Bistrița. La solicitarea noastră, proiectul de lege a ajuns pe ordinea de zi, doar că nu s-a putut vota pentru că nu e întocmit raportul Comisiei de Transporturi, condusă de un membru PNL. Motivul? Guvernul PNL nu a transmis un punct de vedere. E simplu: trebuie doar să spună scris că susține sau nu. Despre asta am vorbit astăzi în plen și indiferent de poziția Guvernului, noi vom vota pentru”, a spus Daniel Suciu.

Autostrada Nordului. Un proiect necesar, discutat și susținut în campanie inclusiv de premierul Orban la Bistrița. La solicitarea noastră proiectul de lege a ajuns pe ordinea de zi, doar că nu s-a putut vota pentru că nu e întocmit raportul comisiei de transporturi, condusă de un membru PNL. Motivul? Guvernul PNL nu a transmis un punct de vedere. E simplu: susține sau nu. Despre asta am vorbit astăzi în plen și indiferent de poziția Guvernului, noi vom vota pentru!

Publicată de Daniel Suciu pe Marţi, 6 octombrie 2020