Deși Centrul de Transfuzie din Bistrița e închis, necesarul de sânge pentru unitățile sanitare din județ va fi asigurat

54

Activitatea Centrului de Transfuzie Sanguină Bistrița a fost oprită temporar după ce mai mulți angajați au fost depistați pozitiv la testarea COVID-19. Cu toate acestea, autoritățile precizează că asigurarea necesarului de componente sanguine pentru unităţile sanitare din judeţul Bistrița-Năsăud nu va fi afectată. 

Prin intermediul unui comunicat de presă, Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională “Prof.C.T. Nicolau” Bucureşti informează că necesarul de componente sanguine pentru untățile sanitare din județ va fi asigurat de centrele din Cluj şi Maramureş.

Asigurarea necesarului cu componente sanguine a unităţilor sanitare din judeţul Bistriţa-Năsăud nu va fi afectată. Până la redeschiderea Centrului de Transfuzie Sanguină din Bistriţa, Centrele de Transfuzie Sanguină din Cluj şi Maramureş vor asigura necesarul de componente sanguine pentru unităţile sanitare de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud. Menţionăm că la nivelul CTS Bistriţa-Năsăud au fost implementate şi respectate normele de protecţie sanitară în vigoare, iar componentele sanguine puse la dispoziţia unităţilor sanitare din judeţ sunt sigure. Virusul SARS-COV-2 nu este transmisibil prin sânge/transfuzie”, se arată în comunicat.

Reamintim că activitatea Centrului de Transfuzie Sanguină Bistriţa a fost oprită temporar după confirmarea unui focar de COVID-19 în rândul angajaților. Un număr de 14 din cei 18 angajați ai centrului au fost infectați cu noul coronavirus.

COVID-19 a închis Centrul de Transfuzii Sanguine din Bistrița