Diana Morar către PSD Bistrița : Ne împrumutăm pentru a investi în lucruri inutile, pe care le veți deconta!

426

Proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței ordinare de consiliu municipal de joi după-amiază, proiect votat de majoritatea PSD-ALDE, prin care municipalitatea va lua un nou împrumut în valoare de 49 de milioane de lei, nu este deloc pe placul liberalilor.

Potrivit Dianei Morar, consilier PNL Bistrița, banii puteau fi obținuți din alte surse sau transferați de la alte investiții inutile iar investițiile trebuiau prioritizate: ” Să nu uităm că Primăria Bistrița a accesat un împrumut de 40 de milioane de lei și ne-am ales cu o pârtie de schi ce funcționează câteva zile pe an iar risipa de bani publici continuă prin promovarea unor investiții inutile. Cu toate acestea, prin bugetul din 2019, ați ales să investim încă patru milioane de lei în pârtia de schi pe echipamente și reparații. Încă un milion de lei se alocă pentru un Aqualand fără să existe perspectivă pentru acest proiect”.

De asemenea, Diana Morar a reproșat Executivului primăriei Bistrița faptul că la întocmirea bugetului a susținut  că  Bistrița are un buget bazat pe investiții, dar, cu toate acestea ” Se pare că e un buget axat pe bani împrumutați deoarece este al doilea împrumut bancar pe care-l vom acccesa în ultimele 6 luni. În calitate de consilier local PNL, susțin investițiile din fonduri europene dar cofinanțarea trebuia să fie realizată cu bani de la buget, nicidecum printr-un nou împrumut de 49 de milioane de lei care generează dobânzi”.

 

Așa cum era de așteptat, Morar a revenit cu cererea PNL pentru eficientizarea serviciilor din primărie : ” De mai multe ori consilierii PNL au cerut domnului primar să eficientizeze serviciile din subordine. Nu e posibil să risipim banii publici pe salarii și să avem în continuare o administrație ineficientă. V-ați plâns că măsurile fiscale impuse de Guvernul PSD au afectat bugetul, dar nu ați luat nicio măsură și acum avem o organigramă stufoasă și o primărie ce oferă salarii ca-n Occident dar ia bani din bancă pentru investiții”.

Sunt o serie de investiții inutile pe care le veți deconta

Diana Morar: ” Partidul din care faceți parte promite stadioane, săli de sport, centuri ocolitoare și multe altele dar realitatea e că de fapt luăm bani din bancă să plătim cofinanțarea unor proiecte europene. La fel au făcut colegii din PSD atunci când au accesat trei miliarde de euro împrumut și au plătit salarii și pensii. Sunt o serie de investiții inutile pe care le veți deconta. S-a primit un semnal la alegerile europarlamentare dar se pare că ignorați inteligența electoratului și alegeți să persistați în erori. Administrația PSD din Bistrita majorează taxele și impozitele, rămâne cu sacul gol și accesează împrumuturi bancare. Asta e realitatea, iar cetățenii trebuie să știe acest lucru. Trebuie să știe că sunt sfidați de consilierii locali ai PSD care l-au susținut pe Ovidiu Creu și care acum, visează la un nou mandat de primar, cu un alt candidat ce și-a dovedit incapacitatea încă de la desemnarea lui”, conchide consilierul municipal PNL.