Diana Morar îi cere un lucru șocant primarului Ovidiu Crețu. Află despre ce este vorba

547

Șefa femeilor liberale, Diana Morar, consilier municipal PNL, aduce critici severe primarului Ovidiu Crețu, dar și funcționarilor din primăria Bistrița pe care îi acuză de neprofesionalism. Atacul Dianei Morar vine pe fondul neregulilor și gravelor abateri descoperite la primăria Bistrița de inspectorii Curții de Conturi: ” În fiecare an, Curtea de Conturi descoperă nereguli și abateri grave în contabilitatea Primăriei Bistrița. Și aici vorbim de greșeli ale angajaților cu salarii de peste 10.000 de lei pe lună, aflați în subordinea dumneavoastră”.

În sprijinul celor spuse, Morar vine cu cifre : ” În 2017 s-au decontat lucrări fictive la pârtia de schi pentru un șopron inexistent în valoare de 530.000 de lei, iar în 2018 s-au decontat lucrări fictive la spațiile de joacă pentru copii în valoare de 258.000 de lei. Asta au constat specialiștii care au venit în control și acest fapt a devenit obișnuință, din păcate. Administrația PSD a continuat dezmățul și nu s-a luat nicio măsură pentru remedirea problemelor sesizate în fiecare an de Camera de Conturi, iar noi, cetățenii trăim aceeași piesă de teatru ieftin. Ieftin, dar , care ne costă scump pe toți bistritenii”.

Ce îi cere Diana Morar lui Ovidiu Crețu : să deconteze paguba constatată de Curtea de Conturi din propriul buzunar

Diana Morar: ” În calitate de consilier local al PNL, vă cer public să vă asumați aceste găuri negre la bugetul local și să le decontați din indemnizația dumneavoastra de primar, pe care v-ați preocupat sa o majorați din nou la începutul anului. Ar fi un gest de onoare să accesați un credit de nevoi personale și să decontați toată paguba constata de Curtea de Conturi. Pentru că vă aparține în totalitate și sunteți responsabil de tot ce se întâmplă cu banii din bugetul local. Împreună cu Partidul Social Democrat, care v-a susținut în alegeri”

 

”Vrem să oprim acest lucru cât mai repede pentru că încă 2 ani cu administrația PSD înseamnă un dezastru. Vedem cu toții cum arată lucrările derulate din bani europeni cu care v-ați lăudat în campanie și acum le reparați pe ascuns. Este incceptabil ce se întâmplă!

În timp ce orașele administrate liberal din Ardeal sunt luate ca exemplu pentru modul în care gestionează bugetul și atrag fondurile europene, Bistrița rămâne Cenușăreasa Transilvaniei, un oraș luat la mișto pentru pârtia de schi ce funcționează 3 zile pe an și pentru alte anomalii pentru care se plătesc bani grei.

Degeaba încearcă domnul Niculae să se debaraseze și să prezinte proiecte personale fără finanțare. Împreună sunteți vinovați și împreună ați făcut orașul praf și pulbere. Întregul PSD. S-au pierdut 10 ani cu administrație învechită și fără viziune și asta ne costă pe toți”, conchide Diana Morar.