Doi bărbați, din Bistrița-Năsăud și Mureș, trimiși în judecată de procurorii bistrițeni. Ce acuzații li se aduc

172

Doi bărbați, unul din județul Bistrița-Năsăud și altul din județul Mureș, au fost trimiși în judecată de procurorii bistrițeni, fiind cercetați în două dosare penale privind comiterea infracțiunilor de tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie.

În dosarul privind comiterea infracțiunii de tâlhărie a fost trimis în judecată un tânăr de 28 de ani, din comuna Teaca. Acesta este acuzat că ar fi autorul unui jaf comis la o salăde jocur de noroc din Bistrița. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, la data de 3 octombrie 2020, în jurul orei 09:20, inculpatul s-a deplasat la o sală de jocuri de noroc din municipiul Bistriţa, unde, a amenințat-o cu un cuţit pe o angajată a localului și i-a solicitat acesteia să-i dea banii din seif.

Persoana vătămată, ca urmare a stării de temere determinată de ameninţarea exercitată de inculpat, a remis acestuia suma de 8.810 lei, sumă ce nu a fost recuperată în cursul urmăririi penale. Inculpatul a fost trimis în judecată prin acelaşi rechizitoriu şi pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, săvârşită în formă continuată, constând în aceea că în perioada 17.09.2020 — 04.10.2020, în opt rânduri, a condus pe drum public un autoturism fără ca acesta să deţină permis de conducere”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.

În dosarul privind comiterea infracțiunii de tentativă de lipsire de liberatate în mod ilegal  a fost trimis în judecată un bărbat de 41 de ani din județul Mureș.

La data de 7 octombrie 2020, în jurul orelor 07:30, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism pe raza unei localităţi rurale din judeţul Bistriţa-Năsăud, a abordat-o, din autoturism pe persoana vătămată minoră, de sex feminin, în vârstă de 12 ani, care se deplasa spre şcoala gimnazială din localitate, întrebând-o ‘dacă nu doreşte să-i arate ceva’ aceasta răspunzandu-i că ‘nu’. Persoana vătămată şi-a continuat deplasarea, inculpatul urmărind-o cu autoturismul. În momentul în care a ajuns în dreptul acesteia, a oprit mașina şi prin geamul care era deschis a prins-o pe persoana vătămată de ghiozdan şi a tras-o spre autoturism cu intenţia de a o introduce, fără consimţământul acesteia, în interiorul autoturismului, concomitent, inculpatul deschizând şi portiera spate a autoturismului”, se arată în același comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Ambii inculpați au fost trimiși în judecată și vor da socoteală în fașa instanței de judecată pentru faptele lor.