Doina Pană a fost otrăvită cu mercur !

438

Vicepreședintele PSD și candidat al acestei formațiuni politice la alegerile europarlamentare din 26 mai, Doina Pană,  a ieșit astăzi public pe un post de televiziune, Antena 3,  și a confirmat faptul  că a fost otrăvită cu mercur. Intoxicarea s-ar fi produs în perioada cât a condus Ministerul Apelor și Pădurilor, analizele medicale și tratamentul urmat post otrăvire confirmând mercurul ca substanța ingerată.

De asemenea, Dona Pană a mai vorbit și de faptul că în luna februarie a anului 2018 a depus o plângere penală, ancheta urmându-și, la această oră, cursul. Întrebată de realizatorul respectivei emisiuni dacă are bănuieli în acest sens, Doina Pană a spus că ar putea fi vorba de mafia lemnului din România și, căreia, măsurile luate de ministerul pe care îl conducea în perioada respectivă, i-ar fiprodus pagube financiare: ” Nu pot să fac afirmații despre unul sau altul, nu am dovezile necesare, dar cred că este vorba de mafia lemnului. Gândiți-vă la radarul pădurilor dar și la alte măsuri legislative”, a punctat Pană.

“Problema este veche şi nu aş fi intervenit. Eu nu acuz. Nu aş fi intervenit dacă nu era traficul de presă care duce în derizoriu o situaţie extrem de gravă. Eram ministrul Apelor şi Pădurilor în Guvernul Tudose, în 2017. Spre sfârșitul lui noiembrie, am început să mă simt foarte rău. Am mers la medic şi am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima. Am urmat tratament şi cu toate astea mă simţeam tot mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă într-un final să fac şi o analiză toxicologică. Pe 15 ianuarie 2018, din acea analiză a reieşit intoxicaţie cu mercur cu o concentraţie mare.

Îmi depusesem demisia din Guvern, pentru că mă simţeam foarte rău, pe 3 ianuarie, şi nu am putut pleca până pe 29 ianuarie pentru că nu a semnat preşedintele Iohannis. Am depus plângerea la poliţie la începutul lui februarie 2018. Nu am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că în caz că se afla ar fi dăunat imaginii României. Vă daţi seama, un ministru din Guvernul României otrăvit. Mai mult nu vă pot spune. Este o anchetă în derulare şi sper să îi prindă. Nu pentru mine. Pe mine m-a salvat Dumnezeu pentru că am aflat cauză să mă pot trata, altfel muream de infarct şi toată lumea zicea că de stres. Vreau să îi prindă ca să se sperie, să nu mai încerce şi cu alţii”, a declarat Doina Pană.

Ea a explicat că există foarte multe moduri prin care poți fi intoxicat cu mercur și că, este sigură că procesul de otrăvire a fost unul lent și s-a întins pe o perioadă mai mare: ” Tratamentul pentru eliminarea mercurului a durat 12 zile, dar a fost unul foarte dur. Mulțumesc lui Dumnezeu acum sunt bine”, a mai spus Pană.