Doina Pană: ” Radarul pădurilor a salvat peste 8.000.000 mc de lemn de la tăieri ilegale”

474

Deputatul Doina Pană, fost ministru al Apelor și Pădurilor, a scris pe pagina ei de socializare că implementarea Radarului Pădurilor a contribuit anual la reducerea tăierilor ilegale cu aproximativ 8 milioane de metri cubi.

 „Începând cu anul 2009, 11februarie este Ziua Europeană „112”. Numărul 112 te pune în contact cu serviciile de urgență: poliție, ambulanță, pompieri și poate fi format chiar când telefonul este blocat. A salvat enorm de multe vieți!
România este singura țară în care, începând din 2014, 112 este folosit și pentru Salvarea pădurii! Da, la 8 octombrie 2014, odată cu Radarul Pădurilor, sistem unic în lume, am lansat și 112 pentru transport de lemn”, precizează fostul ministru.

 

Pană a mai apreciat că sistemul pus la punct în vremea când ea era ministru pe locul ocupat acum de Ioan Deneș, este cea mai important realizare din acest mandate.

„Radarul Pădurilor coroborat cu 112 reprezintă cea mai mare realizare a mea ca ministru al Pădurilor pentru că, după circa 4 ani de funcționare, a ajuns să salveze de la tăieri ilegale circa 8 milioane de metri cubi de lemn pe an! N-o spun doar eu, o spun cifrele oficiale! Este un sistem informatic astfel creat încât poate și va fi îmbunătățit. Conform programului de guvernare PSD 2016-2020, până la mijlocul acestui an va fi lansată o variantă a lui mult îmbunătățită”, a mai scris Doina Pană.