Doina Pană: ” Resping cu fermitate orice interpretare care să inducă ideea că fosta mea șefă de cabinet sau oricine altcineva ar fi fost indicați de mine ca fiind implicați în acest caz”

379

Fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a ieșit aseară public și a trimis celor de la stiripesurse.ro o declarație de presă prin intermediul căreia respinge cu fermitate orice interpretare care să inducă ideea că fosta ei șefă de cabinet, Felicia Szucs sau alte personae de la vârful PSD sau oameni de afaceri ar fi fost implicați în scandalul otrăvirii cu mercur.

 

Reacția Doinei Pană vine pe fondul a mai multor material apărute în Evenimentul Zilei și www.stiripesurse.ro în care se indicau nume importante din PSD, în respectivul material apărând numele fostei jurnaliste Felicia Szucs dar cel al liderului bistrițean PSD, Radu Moldovan.

 

Doina Pană: „ În nicio împrejurare, intervenție publică sau interviu, NU am indicat vreo persoană ca fiind suspect în ceea ce privește dosarul meu aflat pe rolul DIICOT. Orice nume care a apărut în mass-media ca potențial implicat în cazul meu, reprezintă o speculație ce aparține exclusiv autorilor respectivelor articole și nicidecum nu este susținut de vreo declarație ce-mi aparține.

Din respect pentru ancheta în curs nu am făcut nicio speculație vizavi de acest caz.

Resping cu fermitate orice interpretare care să inducă ideea că fosta mea șefă de cabinet sau oricine altcineva ar fi fost indicați de mine ca fiind implicați în acest caz.

Fiind o cercetare în rem, este firesc să fie chemate la declarații persoanele care au fost în preajma mea, însă acest lucru nu înseamnă că ele sunt vinovate!

Eu nu am invinuit nicio persoană și informez prin intermediul dumneavoastră pe toți cei care vor continua să susțină că am făcut acest lucru că îmi rezerv dreptul de-ai acționa inclusiv în instanță.

Am incredere că la finalul anchetei vor fi trimiși în judecată cei vinovați. Până atunci, așa cum am tăcut mai bine de un an, n-am să mai dau nicio declarație”, a transmis Doina Pană.

 

Procurorii DIICOT efectuează cercetări după ce fostul ministru Doina Pană a spus că ar fi fost intoxicată cu mercur. Cercetarea vizează infracțiunile de constituire grup infracțional organizat și tentativă de omor, iar în cauză a fost audiată deja Pană. Fostul ministru a depus o plângere la Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, însă cauza a fost trimisă la DIICOT. Pană a depus, de asemenea, mai multe documente medicale prin care reieșea că aceasta avea, în organism, o cantitate dublă de mercur.

 

Fostul ministru al Apelor și Pădurilor Doina Pană a declarat că ar fi fost intoxicată cu mercur.

”Problema e veche și nu aș fi intervenit dacă nu era acel articol de presă care duce în derizoriu o situație foarte gravă. Eram ministru al Pădurilor, în guvernul Tudose când s-a întâmplat. Am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima, am urmat tratament, dar mă simțeam tot mai rău. Am făcut apoi o analiză toxicologică unde am descoperit că am fost intoxicată cu mercur în cantitate mare. Am făcut plângere la poliție abia când am demisionat. E o anchetă în derulare și sper din suflet să îi prindă”, a spus Doina Pană, la Antena 3.