Doina Pană și Sorin Roșu Mareș, bistrițenii care ar putea intra pe listele PSD și ALDE pentru alegerile europarlamentare. Cei doi ar putea primi locuri eligibile

383

Vicepreședintele PSD, Doina Pană ar putea intra pe lista PSD pentru euroalegerile din 26 mai, iar asta pe un loc eligibil. Pană, fost ministru al Apelor și Pădurilor, ministru delegat la Dialog Social, secretar de stat la Educație, nu a negat dar nici nu a confirmat informația. Ea a spus că orice politician cu experiență își dorește să reprezinte România în Parlamentul European, dar că, încă nu au existat discuții clare în acest sens. Un alt bistrițean care va intra pe lista unui partid pentru alegerile europarlamentare este secretarul de stat în MInisterul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Sorin Roșu Mareș, aici fiind vorba de lista ALDE.

Vicepreședintele ALDE, Ioan Țintean a anunțat astăzi că formațiunea politică condusă de Călin Popescu Tăriceanu a declanșat precampania electoral pentru alegerile europarlamentare care sunt programate să aibă loc în România pe data de 26 mai.

În acest context, Țintean a mai precizat că data de 7 februarie a fost data limită până la care membrii ALDE și-au putut depune candidaturile pentru a intra  în cursa care se termină la Bruxelles. Potrivit celor spuse de Ioan Țintea, secretarul de stat Sorin Roșu Mareș este politicianul pe care Bistrița-Năsăud îl va susține pentru a intra în cursa pentru Parlamentul European

Ca membru al comisiei de analiză a candidaturilor ALDE pentru Bruxelles la nivel național, Ioan Țintean a precizat că ” a fost stabilită o listă de zece criterii în baza căruia vor fi evaluaţi candidaţii, printre care figurează expertiza şi CV-ul profesional, abilităţi de comunicare şi negociere, cunoaşterea unei limbi străine”. Din comisia prezidată de Călin Popescu Tăriceanu mai fac parte și Daniel Chiţoiu, Graţiela Gavrilescu, Varujan Vosganian.

Directorul campaniei electorale – Ioan Țintean

” La nivel județean, sarcina de a coordona în calitate de director de campanie îi revine preşedintelui, care va fi însoţit şi ajutat de secretarul coordonator Constantin Braşoveanu, senatorul Ioan Simionca şi secretarul de stat Sorin Roşu Mareş. La întâlnirea pe care am avut-o vinerea trecută la Şieuţ cu efectivul de partid, le-am solicitat colegilor mei să pregătească, până pe data de 22 februarie absolut toţi reprezentanţii în cele 313 secţii de votare din Bistriţa-Năsăud şi responsabilii pe fiecare localitate, peste secţiile de vot”, spune Ioan Țintean.

 Doina Pană, posibil candidat pe loc eligibil ?

 Doina Pană, deputat, fost ministru al Apelor și Pădurilor, ministru delegat la Dialog Social, secretar de stat la Educație, nu a negat dar nici nu a confirmat informația. Ea a spus că orice politician cu experiență își dorește să reprezinte România în Parlamentul European, dar că, încă nu au existat discuții clare în acest sens.